Helyi értéktár

ÖN MIT JAVASOLNA RÉVFÜLÖPI ÉRTÉKNEK?

A Millenniumi kilátót a hajóállomás épületét, az epergyöngyikét, a Villa Filip honismereti közlönyt, az Őszirózsa Nyugdíjasklubbot vagy valami mást?

Büszkék vagyunk révfülöpi értékeinkre, amelyek mellett azonban megszokásból elmegyünk, vagy éppen természetesnek vesszük, hogy van, működik, megszervezik stb. Most, közel ezer hazai településhez hasonlóan, arra vállalkozunk, hogy számba vegyük és településünk szétszórt értékeit, ezeket magunk és üdülővendégeink számára széleskörben bemutassuk, reklámozzuk.

A Révfülöpi Települési Értéktár Bizottság ezért alakult meg, s ebben az ügyben várja az Ön javaslatát, véleményét. A bizottság munkáját, valamint az értékké nyilvánítás folyamatát törvény és más jogszabályok szabályozzák, ugyanakkor célját, azaz a helyi értékek számbavételét csak Ön/Önök kezdeményezhetik!

Milyen kategóriákban lehetnek értékeink?

Ezekbe sok minden belefér, nem véletlen, hogy környező települések saját helyi értéktáraiban 15-30, számukra fontos érték szerepel. De hogyan tehetik meg javaslataikat?

Röviden:

Mire büszke Ön településünkön, melyek az Ön számára legfontosabb helyi természeti, tárgyi, szellemi alkotások, kezdeményezések. Kérjük gondolkozzon el ezen és tegyen javaslatot bizottságunk felé.

Miklós Tamás
a Települési Értéktár Bizottság elnöke

A bizottság Lux Judit javaslatára egy értéket helyi értékként tart számon, mely az alábbi linkekre kattintva ismerhető meg: Révfülöpi Honismereti Egyesület, Értéktári melléklet.

További javaslatok: Őszirózsa Nyugdíjas Klub

Kapcsolódó dokumentumok letöltése: